Toontje uit Hintham 90 Jaar 2010

Daar gingen we dan, met Op Ons Ège, door 2 meter dik sneeuw naar het fisje van Toontje van carnavalsvereniging De Linde Bumpkes uit Hintham. Toontje is de bekkenslager van bovengenoemde carnavalsclub uit Hintham voor diegene die het nog niet was opgevallen tijdens een van hun optredens….aaaahhhhuuuummmmm…. 

Dit is ook het clubke met de blauwe hesjes die ons ieder jaar met een muzikaal en gezellig bezoek komen vereren tijdens ons Krabberdonks Kabberdoes Gebloas op de maandagavond in Krabberdonk. 

Toontje is een markant persoon en altijd opvallend aanwezig met z`n grote Zildjian slagbekkens die hij soms heel snel laat klapperen. Een hele tijd geleden al, kregen wij een officiële uitnodiging voor zijn feest omdat hij binnenkort 90 jaar wordt, om precies te zijn is dat op maandagnacht met carnaval bij Boer Goossens dus dan kunnen we nog een keer toeteren voor hem. 

Toen we op de bewuste zaterdag 30 januari daar in Hintham binnenkwamen in het omgetoverde gemeenschapshuis kreeg ik gelijk het gevoel van “we zijn bij de Bossche clubkes” en de sfeer was dan ook als zodanig te proeven. We waren aan de vroege kant dus was het nog niet zo druk en hadden we nu mooi de tijd om geld uit te leggen en een hele hoop bonnen te kopen. Ja want die verslinden wij heel veel die bonnen, we hadden natuurlijk met z`n allen maximaal dorst, ik wel tenminste. 

Het bier smaakte verrukkelijk en dat was bij meer mensen het geval volgens mij. De eerste kapellekes begonnen te speulen en er was een echte Oeteldonkse dreun te horen. Ook waren er zeer veel 16- maten van de trommelaars (die keken soms nog lelijker dan ondergetekende) te horen met ongeveer 11 tamboerijnen, 11 grote trommen, en 11 bekkenisten, dus herrie genoeg. 

Om half tien was het onze beurt om onze eerste sessie te doen en deze werd zeer hartelijk ontvangen. Ralph, Dirk en Toine begonnen er spontaan van te dansen. Ons tweede optreden in de grote zaal was echt super, iedereen hoste mee en we zetten ons Toontje in het zonnetje waar hij zichtbaar van onder de indruk was. De polonaise werd niet overgeslagen en iedereen van ons bracht Toontje persoonlijk te felicitaties met zijn 90e verjaardag. Kortom, een geslaagde avond waar we weer mooi op terug kunnen kijken. Toine van der Aa

Copyright © – Op Ons Ège – All Rights Reserved – Content Management Systeem (CMS) – JB Webdesign & Ontwerp