Op Ons Ège 1e prijs KUL 2009

Nadat Huub Goossens en Ben Kok voor drie jaar geleden een nieuw evenement in het leven heeft geroepen binnen de evenementen van Krabberdonk vindt op 14 november 2009 het Krabberdonks Urste Liedjesfestival plaats. Ook wel KUL-festival genoemd binnen Krabberdonk. Ook Op Ons Ège was dit jaar van de partij.

Zoals ook ieder jaar weer zijn we zeer laat begonnen met het schrijven van een nummer. De vraag is ook altijd op welke melodie gaan we dit maken en wie gaat het schrijven. Vele van de club zijn van mening dat ook Marleen van Hamond het maar weer moet schrijven. Is ons vorig jaar goed bevallen. Maar ja, op welke melodie dan. 

Ton de Laat onze muzikale leider geeft aan dat hij wel een geschikt nummer heeft. Namelijk het nummer “OBER”. Net nieuw uitgebracht en volgens Jos Kapteijns een hartstikke leuk nummer om te maken. Er is echter een probleem, hoe komen we aan deze muziek. Deze is namelijk nog niet uitgegeven op bladmuziek. Na veel gezoek en navraag bij diverse bronnen zijn we dan toch aan bladmuziek gekomen. Dus Marleen gauw aan het schrijven. En zoals altijd zijn we precies op tijd klaar, namelijk 1 repetitie voor dat het evenement plaatsvindt. Het is dus meteen de generale repetitie. Hopen dat het goed gaat op 14 november.

Na een goede generale repetitie is dan zover. We gaan ons lied ten gehore brengen. Eenmaal op het podium aangekomen mogen we eerst een opwarm nummer doen. Meteen hebben we door dat we elkaar niet kunnen horen, maar zoals we zijn spelen we hier goed op in. Vol goede moed beginnen we met ons nummer. Gelukkig hebben we een zeer enthousiast publiek, met dank aan onze eigen trouwe fanclub. Ook de confetti doet goed zijn werk. Ook na het optreden verschijnt deze regelmatig in de lucht. 

Na een zeer gezellige avond en vele liedjes meer is het dan eindelijk tijd voor de uitslag. Wij als club zijn het er al over eens, wij zijn niet de gelukkige winnaars en kunnen met gemak nog rustig een glaasje bier pakken. Toch zijn er enkele leden van de club benieuwd naar de uitslag en luisteren met 1 oor naar de deskundige jury. Op de derde plaats is geëindigd de kapel “We Heur Ik”. Als we dan de tweede uitslag horen en onze naam niet genoemd wordt maar de Perketuuters (als ik het goed heb), begint het dan toch spannend te worden. 

Uit de voorzitter van de jury Tiny van Rosmalen (een oude bekende van ons) krijgen we dan toch de woorden te horen waar we eigenlijk niet opgerekend hadden. Op Ons Ège heeft de eerste plaats gewonnen van het KUL-festival 2009/2010. Vol trots gaat Marleen van Hamond de welverdiende beker ophalen. Wij als club zijn zeer blij met deze beker en hopen nog vele prijzen binnen Krabberdonk binnen te halen.

Marleen bedankt voor de geweldige tekst!

Copyright © – Op Ons Ège – All Rights Reserved – Content Management Systeem (CMS) – JB Webdesign & Ontwerp