Over Ons

Op Ons Ège

Hofkapel Anno 1988
Op Ons Ège 2022
Hofkapel Anno 1988
Op Ons Ège 2022

Op Ons Ège is opgericht op 15 november 2003, en is een Dungense Carnavalsvereniging. De muzikanten en hun aanhang vieren al vele jaren samen Carnaval. Maar ook buiten ’t seizoen en in de voorbereiding komen zij elkaar regelmatig tegen.

De muzikanten, bijna allemaal lid van harmonie Wilhelmina uit Den Dungen, plegen elke donderdagavond vanaf september tot carnaval te repeteren. Tijdens de diverse optredens wordt samen met de aanhang en het publiek getracht de sfeer te verhogen met gezelligheid en leuke muziek.

De kapel is voortgekomen uit de Krabberdonkse Hofkapel en de daarbij behoorde ”Hangertjes ” waarin de aanhang van de Hofkapel was vertegenwoordigd.

Op Ons Ège, organiseert elk jaar, Krabberdonks Kabberdoes Gebloas (K.K.G.) Dit is een avond voor Blaaskappellen, met gezellige en leuke muziek. Wij organiseren het in 2024 voor de 15e keer. Elke club mag 1 of 2 optredens verzorgen.

Meer info: Klik Hier

Het Ontstaan van Op Ons Ège

Op Ons Ège “oud” bloed in een nieuw jasje:

15 november 2003 was het dan zover: De geboorte van Op Ons Ège. Tijdens een kraamparty die werd op-geluisterd door bijna alle Carnavalsmuziekskes die Krabberdonk rijk is werden de naam, de kleding en de mensen van deze nieuwe Carnavalsvereniging aan het publiek gepresenteerd. 

Met dit evenement wilden we aangeven dat Op Ons Ège, hoewel geen onderdeel meer van de stichting, toch graag een steentje bijdraagt aan het carnavalsgebeuren in Krabberdonk. Een nieuw kind (al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik nooit ben bevallen) lijkt voor buitenstaanders allemaal zo logisch en eenvoudig, een wiegje een schattig kindje, maar de werkelijkheid vraagt toch wat meer inspanning. 

Zo was ook de bevalling van Op Ons Ège geen eenvoudige klus, om over de conceptie maar niet te spreken. Hier een korte Samenvatting van de gebeurtenissen die na deze conceptie uiteindelijk tot het stralende kindje geleid hebben. 

Hoe:

Toen de beslissing eenmaal gevallen was om Op Ons Ège te gaan begon het pas echt: Een naam moest bedacht worden. Er moest nieuwe kleding komen. Dit alles moest gepresenteerd worden. Voor de eerste vergadering moest iedereen een naam verzinnen waaruit gekozen kon worden. Diverse namen zijn genoemd maar na stemming bleek Op Ons Ège toch de favoriet. 

Op Ons Ège, een naam die diverse elementen in zich had. Hij gaf onze onafhankelijkheid, maar daarmee ook onze verbondenheid met de stichting aan. Een kind dat uiteindelijk op eigen benen gaat staan zal toch altijd een verbondenheid met zijn ouders blijven voelen en zoveel ’t kan voor hen klaar willen staan. Zo ook bij ons. 

Ook was bij deze naam met redelijke eenvoud een leuk logo te bedenken. En tot slotte zijn eieren natuurlijk onlosmakelijk met Carnaval verbonden, wat wie is er nu niet een keer bij iemand op de eier gegaan. Kortom een perfecte naam. De laatste twee zaken konden duidelijk niet in een vergadering geregeld worden dus daar werden een tweetal commissies voor opgericht. 

Allereerst de kleding: Diverse kleuren waren in het Dungense Carnavalsleven al vergeven en aangezien wij ook regelmatig buiten Den Dungen komen wilden we ook daar goed opvallen. Daarmee kwamen we op een aantal kleuren die er echt uitspringen. Daarvan was juist de combinatie van paars en oranje nog nooit gezien en bijzonder opvallend. De meest ingewikkelde designs hebben zijn vervolgens in de vorm van schetsen de revue gepasseerd.

Uiteindelijk bleek van de meeste, de praktische uitvoerbaarheid nihil. Totdat we uiteindelijk op de eenvoudige combinatie van een T-shirt en een overhemd uitkwamen. Deze werden voor de variatie allebei in de twee kleuren aangeschaft, waarbij de paarse bloes wordt gedragen met het oranje T-shirt en vice-versa. Het geheel werd gecomplimenteerd met een zwarte broek en hier en daar wat paars/oranje accessoires.

De tweede commissie was belast met de presentatie van de naam en kleding van de nieuwe telg. Bij een combinatie van eieren en iets nieuws kom je al vrij snel op een geboorte uit. Een kraamparty kwam dan ook snel als idee uit de bus. Ook dit begon natuurlijk weer met wilde ideeën als met z’n alle uit een ei komen, wat uiteindelijk in een iets vereenvoudigde vorm is gebeurd. 

Ik wens iedereen namens Op Ons Ège een vrolijk feestelijk en gezellig Carnaval toe en wij hopen dat we daar een steentje aan bij kunnen dragen.

Copyright © – Op Ons Ège – All Rights Reserved – Content Management Systeem (CMS) – JB Webdesign & Ontwerp